Wat is een massage?

Een massage is een behandeling van het lichaam door systematisch over de huid te wrijven, te strijken of de huid te kneden. Massages kunnen handmatig of met mechanische apparaten worden verstrekt. Pedicure- en Massagepraktijk Corpo e la Mente verzorgt handmatige massagebehandelingen.

Massage heeft veel positieve effecten op lichaam en geest. Harde, gespannen en pijnlijke spieren worden ontspannen, hoofdpijn bestreden, stress wordt weggenomen. Verder wordt de ademhaling regelmatiger en de hartslag wordt rustiger. Massage activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. de bloedvaten verwijden, en spieren en het zenuwstelsel worden geprikkeld. Hierdoor kan de pijn worden bestreden of zelfs weggehaald. Massage stimuleert de hersenen zodanig dat ze endorfinen (natuurlijke, door het lichaam zelf aangemaakte pijnstillers) produceren. Ook zorgt een massage voor ook betere warmteverdeling in het lichaam. Hierdoor krijgt het lichaam meer voedingsstoffen toegediend vanuit het bloed, wat weer een positief effect heeft op het groeiproces. Er wordt weerstand opgebouwd tegen ziekten. Door massage wordt de doorbloeding van de spieren bevorderd waardoor het teveel aan melkzuur (afvalstof) verwijderd kan worden.

In de huidige tijd zijn we allemaal druk met werk en veel andere dingen. Vaak luisteren we niet naar ons lichaam. Toch is dit erg belangrijk, want ons lichaam geeft aan wanneer we even rust en tijd voor ons zelf nodig hebben. Hierbij is te denken aan een ontspanningsmassage of een Reiki behandeling. Wanneer zo'n punt gekomen is biedt Pedicure- en Massagepraktijk Corpo e la Mente u deze rust. Massage wordt al zeer lang als gebruikt te ontspanning, helaas wordt het vaak gezien als een exclusieve luxe. Dit is echter niet terecht. Een massage levert ontspanning en een gevoel van rust, maar zorgt ook voor andere invloeden op ons lichaam. Ons lichaam raakt weer beter in balans en onze organen gaan weer beter functioneren. Tevens bevordert een massage een betere doorbloeding, dit versnelt de afvoer van afvalstoffen. De ontspanning die een massage brengt zorgt ook ervoor dat de spierspanning verlaagd. Met name is hier te denken aan de spanningen die met stress gepaard gaan. Een massage maakt dus de spieren los, maakt de spieren langer en zorgt voor een betere bloedtoevoer. Tenslotte krijgt de geest ook weer ruimte voor de nieuwe gedachtes wanneer het lichaam ontspant.

Pedicure- en Massagepraktijk Corpo e la Mente voorziet in diverse behandelingen. Kijk op de website voor uitleg, en kies de behandeling die u het meeste aanspreekt.